Přejít k hlavnímu obsahu

Kovandovi s.r.o.

Čokoládu a marcipán nejen vyrábí, ale má i jejich muzeum. Novinkami jsou festival čokolády a čokolaterie. Podívejte se, jak se paní Petře Kovandové vede na její cestě k úspěchu.

Přehrát video
  • Petra Kovandová

Co v pořadu nezaznělo

Co je u vás nového? Co se vám od minulého setkání povedlo? Čím se můžete pochlubit?
Od minulého setkání se snažím stále rozšiřovat síť Bon-bon, inovovat sortiment. V muzeu děláme kurzy modelování a chystáme novou expozici auta z čokolády a marcipánu. Ale hlavně jsme otevřeli dvě nové čokolaterie zaměřené na sortiment teplých čokolád. Jejich zvláštností je, že mají v interiéru sbírku starých budíků, v jedné je jich dokonce 1000 ks (v Černovicích u Tábora).
Další novou aktivitou je otevření 1. ročníku festivalu čokolády v Táboře, jedná se o víkendovou akci, která bude mít každoroční opakování. Akce prezentuje české výrobce čokolády, neomezeně degustujete teplou čokoládu od různých výrobců, děti si modelují z čokolády, dělají si vlastní čokoládová lízátka. Můžete se nechat namasírovat čokoládou či si poslechnout přednášky k tomuto tématu. Loni byla vrcholem našeho čokoládového víkendu módní přehlídka klobouků vyrobených z čokolády.
Máte pocit, že to, co děláte, má budoucnost/smysl? Co vás nutí jít dál?
Moc ráda něco tvořím, realizuji a největším motorem je zvědavost.
Dostavila se nějaká krize? Pocit neúspěchu? Pokud ano, jak jste ji překonala?
Krize se zatím nedostavila, ale jsou momenty, kdy si myslím, že je toho na mě moc.
Mívám obavy z ekonomiky všech těchto aktivit, řídím se hlavně srdcem a intuicí a pro sledování ekonomiky používám zdravý selský rozum. Někdy se obávám, zda dokážu všechno rozluštit a zda všechny naše aktivity skončí ziskem.
Co považujete za váš největší dosavadní úspěch?
Asi vybudování muzea čokolády a marcipánu v Táboře.
Co vás na tom všem nejvíc baví?
To, že mám takové podnikatelské aktivity, na které jsem pyšná, a dělám práci, která mě naplňuje.
Díky které vaší vlastnosti jste to dotáhla tak daleko?
Touha tvořit?
Musela jste podnikání něco obětovat?
Bohužel to vypadá, že můj osobní život s mým podnikáním nějak soupeří...
A kam dál? Jak vidíte svoji budoucnost? Přemýšlíte o tom, co bude za pár let? Co bude s firmou?
Zatím se nad tím nezamýšlím, doufám, že lidé budou milovat čokoládu víc a víc a tím je vše dané.